Sidor

lördag 17 mars 2012

Första inlägget

Så var bloggen startad och det första inlägget snart skrivet. Tanken är att den här bloggen ska bli något av en dokumentation av min Maxi 77:a "Mårran". Jag kommer, förutom att beskriva de renoveringar och förbättringar jag gör av båten, återge livet på de sju haven tillsammans med "Mårran".

Båten har jag haft sedan sommaren 2011 och under den första säsongen lyckades jag trots väldigt lite semester segla en hel del. En och annan förbättring lyckades jag också få in i schemat även om första sommaren fick bli lite av en testperiod för att se vad som behövde förändras/förbättras.

Nu till sommaren hade jag tänkt hinna fixa både det ena och det andra men det är nog tveksamt om jag verkligen hinner allt. Ett par projekt är dock redan påbörjade. I måndags beställde jag tie-rods från maxispecialisten.se (inte billigt men det kommer kännas bra när de är på plats) och i torsdags beställde jag en handhållen VHF från benns.se.



Det fick bli enklast tänkbara. En Nexus NX 1000 som går på AA-batterier och som är vattentät. Kommer förhoppningsvis fungera bra i sittbrunnen i sommar. För 595 kr kändes det som ett kap!

2 kommentarer:

  1. Så hittade jag till din :) Kul! Satt på att följa den.

    SvaraRadera
  2. Trevligt! Det känns som det är många som skriver om sina Maxi 77:or. Det är ju ett väldigt smidigt sätt att få tips och byta erfarenheter.

    SvaraRadera