Sidor

måndag 28 maj 2012

Premiärtur

I lördags var det dags för årets första tur. Vi började med lite mekande för att byta plats på under- och övervant. Detta gick förvånansvärt smidigt och efter att ha monterat bommen och storseglet var vi snart på väg ut ur hamnen. Då det tar en stund att segla ut från Nyköping kunde jag passa på att tejpa alla saxpinnar och fixa det sista innan seglen kunde hissas. Gästerna passade på att fika lite extra och bekanta sig med båten.

Vädret var strålande med sol och vindar runt 4-5 m/s. Då vi aldrig tidigare hade besökt NySS klubbholme tyckte vi att det kunde vara dags att göra detta. Broken, som holmen heter, var väldigt trevlig med sin skyddade hamn, fina bryggor och fräscha toaletter. Dit återkommer vi gärna!

Efter besöket seglade vi hemåt igen. 

 

Ut till klubbholmen var det halvvind eller slör i stort sett hela tiden. Vi började lite försiktigt med focken även om vi egentligen borde ha hissat genuan. På vägen hem bytte vi från fock till genua då jag tyckte att vinden avtog. Det visade sig dock vara så att vinden avtog lite strax före ett vrid och efter en stund ökade istället vinden. Slör eller läns hela vägen in till hamnen och bra fart med det större seglet.

Tyvärr så hade jag glömt att ta med gps:en men den totala sträckan blev strax över 17 Nm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar