Sidor

måndag 8 juli 2013

Sjösättning och påmastning

Efter att rutorna var monterade återstod att slipa kölen, måla botten och polera friborden. Att slipa kölen är onekligen ett riktigt slitgöra. För att ha en chans att hinna sjösätta innan semestern var över valde vi att inte lägga alltför mycket tid på detta. Inte heller bottenfinishen var särsklit prioriterad i år. Det får väl bli nästa års projekt.



I torsdags var det så äntligen dags för sjösättning och påmastning. Allt gick väldigt smidig vilket var lite extra skönt i år när vi har jobbat så mycket och intensivt med båten in i det sista.
 


 
 



Efter att båten var sjösatt och masten var på plats kastade vi loss vid vid 22.30-tiden. Målet var att gå utomskärs från Nyköping till Nynäshamn. Vinden var väldigt lätt under natten och vi fick gå för motor fram till 4-tiden på morgonen. Då kunde vi hissa stor och sätta spinnaker. Vinden fortsatte dock att öka ganska snabbt och när det blåste runt 10 m/s valde vi att riva spinnakern (kändes lite väl mycket med tanke på att röstjärnen är helt nya och vi inte har seglat sedan förra sommaren). Vi fortsatte med bara genua och kom fram till Nynäshamn vid 10.30. Skönt att säsongen äntligen är igång!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar