Sidor

lördag 6 april 2013

Nya rutor

Ni som följer bloggen vet att jag håller på att byta ut de gamla röstjärnen på Mårran mot nya. När arbetet påbörjades i höstas tyckte jag det var lika bra att även ta bort de gamla plexiglasen eftersom de var spruckna och blekta. De höll förvisso tätt men det såg inte så roligt ut och förr eller senare skulle det i alla fall bli dags att byta.

Nya plexiglas till Maxi 77:or kan köpas från flera olika återförsäljare men de kostar en hel del. Av en slump hittade jag rutor på blocket som aldrig hade blivit monterade (mannen som sålde hade tänkt renovera sin båt men sålde den innan det blev av). Det är den klassiska sortens rutor som monteras på utsidan av skrovet. Priset för rutorna, som ursprungligen kommer från Maxispecialisten, var 2 500 kr inklusive butylband (tätningslist) och skruvar. Förhoppningsvis ska de passa bra och inte vara alltför svåra att montera.


 

Till skillnad från de gamla rutorna, som var en enda lång ruta på varje sida, är de nya rutorna delade. Förhoppningsvis ska detta tillsammans med tierods göra att rutorna inte spricker.

4 kommentarer:

  1. Riktigt bra pris! Lycka till, kommer nog bra riktigt bra :) Gör du egna tierods eller beställer du färdiga?

    SvaraRadera
  2. Jag beställde tierods för över ett år sedan men när jag skulle montera dem förra våren insåg jag att den del av röstjärnen som stack ner genom taket var för korta för att de skulle gå att montera. Det var i samband med detta som jag insåg att jag måste åtgärda röstjärnen men det fanns inte tid då så det fick vänta ett år.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alright! Jag såg över mina röstjärnsinfästningar när jag drog kabel ovan panelen i taken. Dom var rostiga, men mina var liksom som en halvt avsågad cylinder ca 1-1.5cm tjock så jag gör inget åt dom för tillfället.

      Radera
    2. Mina har nog också varit formade som en halv cylinder en gång i tiden. Men till skillnad från dina så var mina inplastade. De inplastade järnen hade rostat så kraftigt att de hade "sprängt" plasten.

      Radera