Sidor

måndag 1 oktober 2012

Årets sista tur

Helgen den 8-9 september blev årets sista tur. Jag och en kompis kastade loss ganska tidigt på lördagsförmiddagen. Tanken var att segla så mycket som möjligt och se vart vi hamnade. Det blåste runt 8 m/s från sydväst så det fick bli fock och storsegel. Turen gick ner genom Oxelösunds skärgård och sedan ut till Hävringe för lunch. Solen sken och det var ganska varmt även om vinden kylde en hel del.




Efter lunchen valde vi att kasta loss och fortsätta segla. Tanken var att gå till Broken för att ligga där över natten. Så blev det också och lagom till att vi hade förtöjt syntes ett enormt åskmoln vid horisonten. Det var bara att ta skydd nere i ruffen och förbereda lite middag. Eftersom det inte finns någon värmare i båten blev det en tidig kväll då det var skönare att krypa ner i sovsäckarna än att sitta och huttra.

Söndagen bjöd på fint väder men vinden dog ut lagom till att vi kastade loss. Efter att ha guppat runt en stund på Örsbaken valde vi att starta motorn och återvända till Nyköping. Där valde vi att packa ur så mycket som möjligt ur Mårran för att förbereda inför upptagningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar