Sidor

lördag 25 augusti 2012

Lånjö

Efter besöket på Harstena tog vi oss norrut i farleden. St Annas skärgård är verkligen vacker men det är gott om grynnor så vi valde att hålla oss i farleden. Eftersom vi hade vinden rakt i nosen fick det tyvärr bli ganska mycket motorgång. Men vi passade på att njuta av solen och omgivningen.




I höjd med Aspöja passerade vi "Kejsaren" och vi tyckte att det började bli dags att leta efter natthamn. I den norra viken på Lånjö hittade vi en utmärkt plats som fanns med i boken Landsort-Skanör.Viken var ganska stor och flera båtar låg på svaj, men vi valde att lägga oss mot en klippa.


Kejsaren väster om Aspöja

Efter middagen fick vi återigen njuta av en härlig solnedgång och det blev en sen kväll i sittbrunnen. Tyvärr hade algblomningen börjat ta fart och vi var inte så sugna på att bada.






Fredagen bjöd på lite svalare väder och moln så vi valde att vandra till södra delen av Lånjö och Marö kupa. Promenaden var betydligt jobbigare än vi trodde från början men när vi hade kommit halvvägs ville vi ju inte ge upp. Utsikten från Marö kupa skulle vara mycket bra men vi blev lite besvikna. Visst var det fint men det var inte riktigt värt promenaden. Om man ligger i viken vid Marö kupa är det dock absolut värt att klättra upp på berget.










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar