Sidor

onsdag 22 augusti 2012

Fortsättningen

Vi har varit hemma några dagar sedan den senaste seglatsen men jag har inte haft tid att uppdatera bloggen. Tyvärr blev det inte så många inlägg under resan som jag hade hoppats. Anledningen till detta var att batteriet i båten har dött och laddning av telefonerna blev därmed omöjlig annat än på land.

Jag tänkte dock fortsätta rapporten såhär i efterhand istället.

Onsdag den 15 augusti

Vi började med snabbt bad (det var inte så varmt i vattnet) och därefter frukost i solen. Dagens första mål var Capella Ecumenica som ligger ca 9 nm sydväst om Arkösund på vägen in mot Slätbaken. På ön finns en liten ekumenisk kyrka, vacker natur och väldigt fin utsikt över skärgården. 






Efter att ha tittat på kyrkan och omgivningen valde vi att fortsätta in mot Stegeborg. Här blev det återigen lite spinnakersegling men det blev ingen långvarig sådan. Redan vid Ettersundet mojnade vinden och vi fick starta  motorn.

I Stegeborg åt vi lunch på restaurangen i hamnen. Det kan verkligen rekommenderas! Väldigt bra mat och trevlig personal (de laddade t.o.m. mobilen åt oss). Strömmingen jag åt var kanske den godaste strömming jag har ätit.






Utöver god mat kunde Stegeborg stoltsera med en slottsruin. Men vi valde att inte gå in utan fortsatte istället vidare. Till en början fick det bli för motor men när vi nådde lite öppnare vatten valde vi att hissa segel. Över Trännöfjärden hade vi bra med vind även om det fick bli några slag. Genom Lagnöströmmen fick det dock bli motor igen och därefter fortsatte vi för motor ända till Tyrislöt. 






Eftersom vi siktade mot Harstena på torsdagen kändes det bra att ligga ganska långt ut så resan blev lite kortare. Tyrislöt var dock fullständigt dött (förutom alla tyska campingturister men de höll till längre upp på land och inte nere i hamnen).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar