Sidor

onsdag 25 juli 2012

Söndagssegling del 2

Dag två, söndag, var den dag då merparten av sträckan skulle seglas. Dagen inleddes med ett dopp i Sågvikens varma vatten. Efter en natt i sovsäck var det väldigt skönt och ett bra sätt att starta dagen.




Därefter blev det frukost i sittbrunnen och förberedelser inför gång. Oavsett hur väl man sjösurrar tycks det alltid vara något som är löst så det gäller att vara noggrann. Direkt efter losskastning passerade vi genom Dragets kanal. Kanalen är både smal och lite slingrig så det är svårt att mötas i den. Detta brukar resultera i att flera båtar samlas vid kanalens inlopp tills någon tar mod till sig och påbörjar färden. 

Även om det är både smalt och grunt i kanalen (ca 2m) så är det inte några som helst problem att ta sig igenom med en 77:a. Kanalen och naturen runt omkring den är väldigt fin och en tur igenom kan varmt rekommenderas. Det är också en bra "smitväg" om det är stökigt väder och man vill hålla sig inomskärs.




Efter Dragets kanal gick vi söder ut mot Landsort men vek av åt väster vid Norrskär. Vid Grässkär satte vi segel. Tyvärr så hade jag lyckats glömma focken i land så det fick bli genua. Eftersom det blåste ganska kraftigt valde vi att inte hissa storen alls. Trots detta gjorde vi bra fart över mot Rökogrundet och vi lyckades hålla skaplig höjd.




Hela vägen till Sävsundet lyckades vi segla jämt med en X-79. Jag tror inte dom var lika glada som jag var över hur jämt vi seglade. Men i Sävsundet lättade vinden ur och de lyckades rycka ifrån oss. Nere vid Stendörren fick vi återigen starta motorn då vi hade vinden rätt i nosen.

Vid fyra-tiden var vi vid Svärdsklova och vi bestämde att det var dags för lite mat och kaffe. Efter någon timme kastade vi loss och tog oss snabbt ut på Örsbaken. Där åkte genuan upp igen och vi seglade sista biten mot Nyköpings "angöring". 

Trötta efter en heldag på sjön avslutade vi med en hamburgare i hamnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar