Sidor

tisdag 26 juni 2012

Hävringe

Något försenat kommer här en rapport från onsdagen den 20 juni. Efter en skön natt vid Broken vaknade vi utvilade. Under försommaren har vi flera gånger pratat om att segla till Hävringe men det har inte blivit av. Därför fick dagens mål bli att segla ut till den gamla lots- och fyrplatsen för att äta lunch där. Vindarna var sydliga runt 6-7 m/s och molnen höll sig inne över land.


Inloppet till hamnen


Ganska snart var vi framme och redo att ta oss in genom det smala inloppet. Det största spänningsmomentet var att vi inte visste hur stor hamnen på Hävringe var eller hur många gästplatser det fanns. Jag hade läst att det var en liten hamn men en Maxi 77:a borde väl iaf gå att trycka in. När vi kom nära såg vi att det redan låg ett par båtar i hamnen men vi lyckades lägga oss utanpå en Elan 333. Om jag förstod skyltarna rätt är det  endast den platsen vi låg på samt ytan precis akter om oss som är avsedda för gästbåtar. Det betyder att det bara går in ett par lite större båtar. 


Hamnen och inloppet


Mårran tryggt förtöjd


Efter lunchen gick vi runt och tittade lite på ön. Utsikten och miljön var helt fantastisk, men jag tror inte det är lika trevligt en blåsig dag i februari. Värt att veta är att det inte finns tillgång vare sig till toalett eller färskvatten på ön. Men å andra sidan kanske man inte stannar så länge där ute. Tyvärr gjorde vi inga strandfynd och efter ett par timmar var det dags att vända hem mot Nyköping ingen. 


Hamnen och båken


Utsikten uppifrån ön


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar