Sidor

lördag 24 augusti 2013

Landsort

Tyvärr har det inte blivit så många turer med Mårran under sommaren och uppdateringarna på bloggen har således varit få. Förhoppningsvis blir det i alla fall några fina turer till innan det är dags att summera seglingssäsongen 2013.

En trevlig seglats som jag inte har rapporterat om på bloggen var dagsturen till Landsort. Vi seglade tillsammans med mina föräldrar från Nynäshamn. Bra vind och väder gjorde att vi snabbt och smidigt kunde ta oss ner till Landsort. Vi förtöjde i Norrhamn (50 kr för att ligga över dagen) och promenerade ner till byn. God lunch på Sjöbloms och därefter inspektion av fyren som är Sveriges äldsta fyr.


 
 
Eftersom vi har passerat fyren ett antal gånger var det lite extra roligt att se hur den ser ut på nära håll. Väldigt vacker natur och strålande utsikt! Herrarna passade även på att besöka den unika försvarsanläggningen Batteri Landsort medan damerna strosade runt i byn.

Kanoner finns det gott om på Landsort


 
 
Även om det var soligt och fint hela dagen så blåste det ordentligt. Det bidrog säkert till att Norrhamn var det helt full när vi återvände. Mårran såg väldigt liten ut där hon låg mellan en 35- och en 47-fotare. Vi valde att kasta loss för att segla tillbaka till Nynäshamn. Vågorna på Öjas västsida var riktigt ordentliga då det blåste från sydväst men så snart vi fick lite sjölä blev det lugnare och resan tillbaka gick väldigt fort.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar