Sidor

onsdag 28 november 2012

Julafton

Med en knapp månad kvar till julafton kan nästa seglingssäsong kännas avlägsen. Men för att råda bot på abstinensen har jag ikväll varit iväg till seasea i Nacka och handlat lite. Just ikväll hade de 25% rabatt på hela sitt sortiment (utom vissa varor) och eftersom jag tänker byta ut i stort sett hela elsystemet passade det bra att införskaffa lite nya komponenter.




Det blev en ny elpanel, nya lampor till ruffen, lanternor, lite kablar och ett 12 V-uttag. Lanternorna har egentligen inte fungerat tillfredsställande någon gång under de två säsonger jag har seglat med Mårran. Detta har delvis berott på dåliga kablar fram till lanternorna men troligtvis också på gamla lanternor med mycket korrosion i lamphusen. Eftersom jag inte drar mig för att vara ute efter mörkrets inbrott måste lanternorna fungera!

Inte heller belysningen i ruffen har varit mycket att "hurra för". Det är visserligen väldigt mysigt att tända stormlyktan men det blir lite väl svagt ljus för att sitta och läsa. Därför har jag nu köpt två lampor från båtsystem, classic led, som jag ska motera på huvudskottet.




Tanken är att hela elsystemet ska bytas ut till nästa säsong och att en solcell ska installeras. Det blir även ett nytt batteri eftersom det gamla är slut. 

2 kommentarer:

  1. Härligt :) Du har också att göra märker jag! Ska också byta ut lamporna i ruffen. Har LEDs, men det måste vara tidiga modeller för det är ett sjukt otrevligt och kallt ljus.

    Det gäller att passa på och köpa på sig när dom har såna här reor, blir dyrt nog som det är. Så fort det står "marin" på en förpackning vet man att priset är skyhögt... :)

    SvaraRadera
  2. Jo det finns en hel del att göra. Lite svårt att få tiden att räcka till bara. Samtidigt är det ju väldigt trevligt att drömma och planera i vintermörkret.

    SvaraRadera